CHarita Holešov

Zobrazit podle času:
Rubriky:

Pouť méně mobilních do Štípy

Děkanátní pouť pro osoby méně pohyblivé, o berlích či na vozíčku.

Místo: Štípa u Zlína - Kostel Narození Panny Marie
Termín: 13. 6. 2019, 08:00

Stávková pohotovost sester Domácí zdravotní péče

Charita Holešov se přidává ke stávkové pohotovosti sester Domácí zdravotní péče.

Od srpna loňského roku jsou kvůli nízkým platům a proplácení jen části provedených výkonů ve stávkové pohotovosti. Tento čtvrtek má proběhnout další kolo jednání s pojišťovnami. Mašle je symbolem svázání sester s lidmi, jimž svou péči poskytují. „Má připomínat srdce, stejně jako červenou linii, kterou jsme už překročili. Symbolizuje i to, že při své práci máme svázané ruce,“ popisuje Simona Juračková, vedoucí oddělení komunikace Charity. „Opakovaně varujeme, že celý systém zdravotnictví je před kolapsem. Je pět minut po dvanácté. Kvalitní a dostupné zdravotnictví se bez peněz udržet nedá,“ připojuje Dagmar Žitníková, předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR.

Místo: Charita Holešov
Termín: 2. 4. 2019, 11:58 — 30. 4. 2019, 12:01

Humanitární sbírka šatstva - jaro 2019

Tradiční sbírka oblečení, které Vy už nepotřebujete, ale jiným poslouží.

Termín 8.-12. dubna 2019.

Nabídka práce ve středisku DZP

Charita Holešov hledá všeobecnou sestru do střediska Domácí zdravotní a paliativní péče.

Zapři sám sebe - Postní almužna 2019

Postní slmužna - sbírka farností v době postní určená pro charitní dílo. Princip je jednoduchý: peníze za požitky, které si během postního období odřeknete, můžete vložit do papírové pokladničky, tzv. postničky. A tu na konci postu přinesete do kostela. Tyto prostředky poté církev prostřednictvím místní Charity využije na sociální pomoc potřebným.

Tříkrálová sbírka slaví 20.výročí

První ročník sbírky se konal v roce 2000.

Zlínský kraj finančně podpořil v roce 2019 sociální služby Charity Holešov. Z programu Zajištění dostupnosti sociálních služeb na území Zlínského kraje, a to: Charitní pečovatelskou službu částkou 3 919 560 Kč, Nízkoprahový klub Coolna částkou 1 222 550 Kč a Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi částkou

1 098 360 Kč z programu Podpora a rozvoj vybraných druhů sociálních služeb ve Zlínském kraji.

Město Holešov finančně podpořilo v roce 2019 sociální služby Charity Holešov – Charitní pečovatelskou službu částkou 400 000 Kč, Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi částkou 50 000 Kč, Nízkoprahový klub Coolna částkou 50 000 Kč a dotací ve výši 150 000 Kč na úhradu energií na rok 2019 a dále pak dotací 10 000 Kč dle Programu pro poskytování dotací z Fondu kultury a vzdělávání tzv. Akce milion.

TKS 2019

TKS 2019. Všem dárcům i koledníkům moc děkujeme!