Kontrasty Ukrajiny - výstava fotografií
7. srpna 2020 Aktuality

Kontrasty Ukrajiny - výstava fotografií

Holešov – Arcidiecézní charita Olomouc připravila ve spolupráci s Městským muzeem a galerií Holešov na zámku v Holešově výstavu fotografií s názvem Kontrasty Ukrajiny. V rámci ní mohou návštěvníci od 4. do 31. srpna nahlédnout pod pokličku všedního i nevšedního života na Ukrajině.

Putovní výstava fotografií Richarda Boudy představuje Ukrajinu jako zemi plnou nejen uhrančivých lidí a pohostinnosti, ale také všudypřítomných kontrastů. Kromě života lidí výstava zachycuje také projekty Arcidiecézní charity Olomouc na Ukrajině. Ta spolupracuje s dětským domovem v Bortnykách nebo podporuje sirotky a děti ze sociálně slabých rodin v Lopatyně. Podpořit ukrajinské děti však mohou také návštěvníci výstavy, a to prostřednictvím příspěvku do charitní kasičky. Výtěžek z výstavy bude použit na nákup fotoaparátů pro děti z Bortnyků a Lopatynu.

Díky fotoaparátům si děti budou moct vyplnit volné chvíle novým hobby a dostanou příležitost zachytit svět z jejich vlastní perspektivy. „Děti mají o focení obrovský zájem, fotí vše, co je napadne, často zachytí i zdánlivě nepodstatné věci a situace, které však pro ně samotné mají velký význam“, potvrzuje s úsměvem Khrystyna Novodvorska, koordinátorka pro Ukrajinu z Arcidiecézní charity Olomouc. Také dodává, že právě nové fotoaparáty a plánované workshopy focení mohou velkým dílem pomoci dětským domovům ve vlastní propagaci a zisku dalších příspěvků.