Charita Holešov podporuje nového žáčka na Haiti

V rámci projektu Adpoce na dálku - Haiti.

Dobrý den,

Leisson Elizairejmenuji se Léisson Elizaire. Je mi 5 let. Žiji s maminkou a sestrou Maudjinaycou v malé osadě Petite Anse nedaleko rybářské vesničky Baie de Henne na severozápadě Haiti. Tatínka už nemáme, zemřel. Byl to rybář. Nemáme vlastní dům, zahradu ani dobytek. Jsme velmi chudí. Ale díky projektu Arcidiecézní charity Olomouc - Adopce na dálku – Haiti a Charitě Holešov mohu chodit do školy Sainte Marie Goretti v Baie de Henne. Ve škole je nás spousta těch, co jsme chudí, ale chceme se učit. Také tam dostaneme každý den porci jídla, což není samozřejmostí. Nejvíce mě baví matematika, rád kreslím a také poslouchám hudbu a tancuji.

Ještě nevím, čím bych chtěl být, ale děkuji všem, kteří mě finančně podpoříte, abych mohl chodit do školy.

Zlínský kraj finančně podpořil v roce 2018 sociální služby Charity Holešov – Charitní pečovatelskou službu částkou

3 805 000 Kč, Nízkoprahový klub Coolna částkou 1 246 840 Kč z programu Zajištění dostupnosti sociálních služeb na území Zlínského kraje a  Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi částkou 985 763 Kč z programu Podpora a rozvoj vybraných druhů sociálních služeb ve Zlínském kraji.Město Holešov finančně podpořilo v roce 2018 sociální služby Charity Holešov – Charitní pečovatelskou službu částkou 400 000 Kč, Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi částkou 50 000 Kč, Nízkoprahový klub Coolna částkou 50 000 Kč a dotací ve výši 150 000 Kč na úhradu energií na rok 2018. Dále pak dotaci 10 000 Kč dle Programu pro poskytování dotací z Fondu kultury a vzdělání tzv. Akce milion.

TKS 2018

TKS 2018. Všem dárcům i koledníkům moc děkujeme!